Viktigt när du gör ett stort filmproject

Så, eftersom jag och Matilda visste att vårat projektarbete antagligen kommer bli mycket större, mer tidskrävande och mer komplicerat än många andras, ville vi vara ute i god tid.
såå, vi började faktiskt att komma upp med själva iden till filmen (alltså grundstoryn som står i inlägget under) redan innan sommaren. Och i somras försökte vi (på varsitt håll, eftersom båda praktiskt taget varit borta hela sommaren) att klura ut specifika scener och även rekrytera folk till filmen.
Det är väldigt mycket folk vi behöver, allt från dansare, till musiker, folk som tycker om att skådespela och leva sig in och mycket, mycket mer.

Idag var även jag och Matilda och pratade med Josefines pappa Jon och hans arbetskamrat (?) som var filmexpert på företaget Mediacenter. Vi diskuterade med dem om vad som är viktigt för att kunna genomföra filmprojectet.
De diskuterade bland annat var vi kunde få tag i bra film- och ljudutrustning samt bidrag till filmen och vi blev därpå hänvisade till (what ever her name was) uppe på Film i västerbotten. (Mattan har namn, adress och telefonnummer) Vi fick även veta där att "storyboarden" som vi jobbat och kämpat (och som jag även skrev ner det sista på idag) för att få klar till detta möte inte var en storyboard alls. Vi hade tydligen kommit så långt som till en treatment (dvs ett manus, fast utan dialogen). Så vi har alltså bearbetat det mesta på den fronten, yeeyh! Bara själva dialogen i varje scen som behövs skrivas ner. 

Min karaktär (Eli) ska föreställa "Sing and song writer", medan Mattan/Matildas karaktär (Roxanne) föreställer råddare/eventfixare. Det är på detta vis vi låter karaktärerna möta varandra i filmen.
P g a detta behöver vi självklart musiker och har redan rekryterat en gittarist, samt en trummis.

Eftersom vi även går dansprogrammet på våran skola har vi valt att även få in dans i filmen (dock absolut inte musikal aktigt, tänk mer musikvideo aktigt). Dansen kommer alltså utspela sig till mestadels i skådespelarnas inre/tankar för att förstärka vad skådespelarna känner (och för att skapa en viss känsla hos publiken), men kommer även förekomma "på riktigt" i vissa scener. De kommer förekomma allt från tango-inspirerad modern dans, till salsa/bachata och hiphop/street m.m.
Eftersom jag dansat sedan jag var liten, eller aa... i alla fall mindre (är fortfarande inte så stor, 152 cm lång) har jag kontakt med väldigt många begåvade dansare och dansöser som jag hoppas ska vara intresserade att vara med och dansa.

De flesta stora rollerna på skådespelar fronten är dock satta, vi har några få vi är osäkra på, men vi behöver så många statistroller vi kan få.

Så om du bor i Umeå eller i närheten av Umeå och är intresserad och vill bidra med något av de ovanstående kategorierna till filmen, HÖR AV DIG!

Specefika roller sökes:

Ca. 11 årig pojke till rollen Jeppe (Roxannes granne)

och.. Manliga dansare!

Här kan ni se lite bilder jag ritade upp i somras, till de få tillfällen jag och Matilda hann träffas, för att det skulle bli lättare att visa vilken känsla man ville få in och hur scenen skulle ta sig form. 




1.Här är en bit ur en scene där Roxanne för första gången går på Eli's spelnning. Hon är i början en aning skeptisk, men när låten väl börjar blir hon som förtrållad. Man får även se att ur Eli's ögon är rummet tomt.

2.Tjejerna ska här ut på krogen och Roxanne har bestämt dig för att ge Eli en rejäl makeover. En riktigt GirlPower scene.

Som ni ser är båda scenerna dansscener (musikvideo touch, alltså bara dans i fantasin)



Fortsättning följer...
Ciao.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0