Sponsorer

I veckan har jag varit på sponsor-jakt.

 Så igår (då vi var lediga från skolan) tog jag tillfället i akt sprang runt på stan för att söka sponsorer av kläder/ rekvisita etc. Fick även en del hjälp från min kära vän och även filmens scenograf Josefine.

 

Sponsorlista (avklarade och frågetecken):

 

1. Rut.m.fl (sponsring utav klädutlåning) Fått klartecken

 

2. Sisters and Brothers (sponsring utav klädutlåning) Fått klartecken

3. Balettakademien (sponsring utav klädutlåning) Fått klartecken

4. Lagerhouse (Utlånging av rekvisita) Fått klartecken

5. MQ (?) (sponsring utav klädutlåning) Väntar på klartecken

6. Only (?) (sponsring utav klädutlåning) Väntar på klartecken

7. Bodyshop (Utlånging av smink/sminkprover) Varit förbi, men måste ringa och höra


8. Bianco (Utlånging av skor) Varit förbi, men måste ringa och höra


9. Film i Västerbotten (Film- och ljudutrustning, sponsring av budget, hjäpl av klipprogram, manushantering etc) Väntar på klartecken

10. Carlings (sponsring utav klädutlåning) Ska och prata med dem imorgon (fredag)

Vi har dessutom hunnit prata med Midgårds film elever i årskurs 2 för en andra gång. Intresset att få hjälpa till med inspelning av en film och kanske även klippning verkade ganska stort, så hoppas hoppas, att många av dem ska tacka jag till denna möjlighet. (Tog deras mejladresser denna gång, så nu kan jag i vilket fall höra av mig och höra hur det blir utan att behöva gå dit och leta upp dem, hehe)

Känner att saker och ting börjar arta sig, men att det fortfarande är mycket arbete kvar. Känner mig framför allt stressad för att Film i Västerbotten inte har svarat ännu (Nog för att de sa att de sanast skulle svara den 10 December, but anyway...)
 Ska nog gå och prata med midgård om utlåning av deras utrustning i fall att, är ju trots allt deras elever som ska ha hand om den så kanske har ett pluss där.. (?)


 Och nu är Matilda entligen tillbaka :) Hon har varit sjuk nu ett tag. Ska prata lite med henne om våra roller och vad hon vill ändra eller ha kvar med sin roll från manuset, samt ta beslut om kläder och stil i olika scener. (Får nog gå och kolla lite i butikerna som ska hjälpa till och sponsra då
 Ska även höra med Josefine hur allt går med scenografin och vad hon har funderat på till de olika scenerna och var de kan spelas in.

 Det var nog allt för denna gång.


Fortsättning följer...

Ciao.


Dansscen till scen 5

Som ni kan läsa längre ner på sidan har jag nu gjort klart dansnummret till scen 5: Roxanne förtrollad.
Har även hunnit få in dansare till denna scen, d v s alla utom en, som jag måste omfråga snarast. Numret kommer dansas av sex dansare. Tre tjejer och tre killar, som ska dansa en tango/modern inspirerad pardans.  Numret innefattar de två refrängerna, på ca åtta 8:or, från låten "La Despidida" as made famuse by Shakira.
Även några av stegen har blivit inspirerade från en av Shakiras videos, nämligen "Objection/Tango". Otippat?
Så ta en titt på första delen av videon och se "en bit" av den dans jag koreograferat:
Har även börjat fundera på scenkläder till dansarna och har funderat på något liknande detta (dock med svarta masker för ögonen till):
Hoppas att ni också tyckt att det här varit intressant och se.
Fortsättning följer...
Ciao.

Scen 5: Roxanne förtrollad

Scen 5

Roxanne förtrollad:

När Roxanne dagen efteråt ska få äran att bevittna Eli's första spelning i staden, är hon  till en början väldigt skeptisk. Men när musiken väl går igång och Eli börjar sjunga, väcks en djupare känsla hos Roxanne och hon sitter som trollbunden av låten. Ur hennes ögon vimlar nu rummet av tangoinspirerade dansare som virvlar omkring mellan borden. Detta visar sig dock självklart inte vara på riktigt, utan är bara ett uttryck för hur berörd Roxanne blir av låten.

Man får även se rummet ur Eli's synvinkel och vad hon känner när hon spelar låten. För henne är rummet tomt och ödsligt.

Dialog:

Roxanne kommer in i rummet, där Eli just avslutat en låt och får applåder. ”Nu tänkte vi spela en väldigt speciell låt för er. Nämligen en låt som jag skrivit ganska nyligen och som inte givits ut än. Den är på spanska, men jag hoppas ni ska tycka om den ändå... även om ni inte fattar så mycket av texten

 

Publiken skrattar och Roxanne tänker ironiskt: ”Oh..great!

 

Sedan börjar musiken spelas och låten börjar.

 

Fortsättning följer...

Ciao.


Mycket jobb senaste veckan

Fast har egentligen inte varit så mycket jobb, har snarare fått mycket gjort.

Förra veckan satt jag och försökte få klart alla skådespelare till olika roller i filmen och skicka manus till dem. (Har dock fortfarande några frågentecken, men har i varje fall eventuella skådespelare till alla roller)

 
Sen har jag också varit och hört mig för i fall de som går Filmprogrammet, årskurs 2, på Midgrård har lust att hjälpa till i filmteamet. De har fått både mitt nummer och denna hemsida för att kunna kontakta mig. Har dock inte fått något svar än hur det blir. Så Film 2:orna, är ni inne och ser det här, snälla ta och hör av er så snart som möjligt, så att jag vet.

Har även varit runt ännu en gång till några butiker här i Umeå, för att försöka få sponsring med kläder till de olika scenerna. Rut.m.fl är klar, BikBok ett kanske och Carlings måste jag gå till en gång till.
 Ska nog även gå och kolla sponsring av skor någon gång här framöver.
(Vi har även kollat upp sponsring av lokaler och rekvisita)

Förutom detta har jag även Äntligen fått iväg den officiella ansökan till Film i Västerbotten!
 Pluss, att jag lyckats göra klar den tangoinsprierade dansen som kommer att förekomma i början av filmen. (Känner mig faktiskt väldigt stolt där, med tanke på att det är mycket pardans och jag ändå lyckats koreografera den på egen hand)

Så det här var allt för denna gång.

Fortsättning följer...

Ciao.


Skisser för scenkostymer

Förutom att skriva klart dialogmanus förra veckan, gjorde jag även klart avslutningsdansen i sista scenen (som ni även kan läsa om längre ned på sidan i inlägget Dansscener), samt börjat spåra på kostymer till denna scen (till den del som utspelar sig i fantasin)
Har bland annat även försökt börja på en budget, som vi senare ska skicka till Film i Västerbotten, över vad smink och hårprodukter etc kan kosta.
Filmens sista dansscen kommer alltså att innehålla tre moment. En HipHop del, en dancehall del och en lyrisk del.
De lyriska dansarna kommer att bära endast vitt! (Vilket ni kan se på skisserna nedan) De kommer dock att sminkas ganska extremt.
Dancehall dansarna kommer att bära väldigt färgglada kläder (Har dock inte kommit fram helt än till vilken utstyrsel de ska bära, har två alternativ) och kommer ha väldigt naturligt, löst hängande och vilt hår.
Men det bästa av allt: De ska bära fjädermasker!
(Har åtminstone två stycken redan)

Killarnas utstyrsel hade jag det dock svårare med och har inte riktigt bestämt mig. Det ända jag vet är att jag vill att de ska bära svart med en röd mask. (Så har skissat upp två olika. Båda med svarta byxor, men den ena med svart tröja och T-shirt och den andra med svart kavaj, eventuellt bar överkropp under)
Här ser ni även lite bilder som inspirerat mig och fångar typ det jag är ute efter.
Det här var allt för denna gång!
Fortsättning följer...
Ciao.

Dialog manus

Yes, yes , YES!!
Är äntligen klar med hela manuset (Alltså både treatment och dialog till alla scener) det blev ca.20 sidor!
Har ju varit sjuk i veckan så då tog jag mig tid att skriva klart hela skiten... inte för att det bokstavligt talat är skit men. Själv tycker jag det är ganska bra, men ni kan få avgöra själva. Hade tänkte att från och med nu ta och lägga in små snuttar av manuset som ni kan få läsa.
Den första snutten är från en av de allra första scenerna i filmen. Det är en kort presentation av Roxanne i sitt fulla esse.

Enjoy:


Scen 1

Underground klubben:

Efter titeln kastas man direkt in i en väldigt mörk och hemlig undergroundklubb, där svart siden, läder och röda ridåer lyder.

Där börjar en presentation av Roxanne från hennes egna ögon. Man får höra hennes tankar samtidigt som hon iakttar olika människor som dansar och socialiserar runtom på klubben. Dialogen lyder:

”Roxanne, Roxanne, Roxanne. Tillräckligt exotiskt för att jag även ska kunna använda det som alias. Skulle säkert kunna lura vem som helst här inne att jag var utländsk, så länge jag inte lägger till efternamnet. Ålder? Hmm, inte för gammal och inte för ung. 20 år med andra ord. Så jag behöver i varje fall inget legg.

Inte för att jag skulle behöva det annars heller, här spelar ålder ingen roll. Inte heller kön, bakgrund eller sexualitet.

Här spelar alla på samma kort, ingen förlorar, ingen blir sårad. Så länge alla kan reglerna”

Hon går efter detta fram till en kille och viskar förföriskt något i hans öra, varpå hon kollar in i kameran (närbild)

 

”Och som du ser, är jag jävligt bra på att spela.” Hör man i hennes tankar och hon ler, varpå scenen bryts.

 

(Låt: Rob Zombie - Dragula)

 

Detta var alltså den allra första scenen efter intro och titel. Hoppas ni inte tyckte att det var allt för smörigt och klyschigt.


Fortsättning följer....

Ciao.


RSS 2.0